Op vakantie met Miel&Ries in Nieuw Zeeland

IMG_20140214_043102
Je zou denken dat we al een aardig eindje in de goede richting zitten, maar we doen er toch drie dagen over om vanuit India Nieuw Zeeland te bereiken. We vertrekken ’s avonds vanuit Kochi naar Kuala Lumpur. Vanuit daar vliegen we door naar Perth, waar we op het vliegveld worden opgewacht door Petra (Mongolië & China). Heel leuk om elkaar na zo’n lange tijd weer even te zien. We doen dus een speeddate met Peet, overnachten op de bankjes van het pittoreske Perth Airport en nemen de volgende ochtend onze derde vlucht naar Melbourne. Hier checken we in voor onze laatste vlucht naar Christchurch, maar niet voordat we hebben gekeken naar… vliegtickets naar Bali. Blijkbaar hadden we ook een ticket het land uit nodig. Soms zijn we zo lekker voorbereid. Uiteindelijk komen we na 3 nachten aan op onze tijdelijke eindbestemming; Christchurch. 12 uur tijdsverschil met thuis. We zijn aan het andere eind van de wereld. We zijn gewoon in Nieuw Zeeland!

IMG_7943
IMG_7947

Eerlijk is eerlijk, het is even een overstap van India naar Nieuw Zeeland. Van het smerigste land naar het schoonste land. Af en toe gooi ik puur uit gewenning nog even wat afval op straat. Wat je hier vervolgens wel gewoon weer moet oprapen. Van voornamelijk onaardige mensen naar het meest behulpzame en vriendelijke volk dat je kan bedenken. Van het vliegveld naar het hostel (2 bussen) zijn we ongevraagd door 4 verschillende mensen de goede kant op geholpen. Van goedkoop naar duur is even de grootste schok. Van de buskaartjes naar het centrum hadden we in India een dag kunnen eten, drinken en slapen. En 1 nacht slapen in een hostel was ons weekbudget in India. Ach, het zal wel wennen. Maar waarom staat er niks in brand? Waarom ruik ik niks? Waar zijn de koeien? Waarom hoor ik niks? Waar is uberhaupt iedereen?

In Christchurch hebben we al meteen haast, want onze andere reisBFF’s Mila en Richard zijn een paar dagen eerder aangekomen en wachten op ons. Wij moeten eerst nog even een vervoermiddel op de kop tikken. Eentje waar we ook in kunnen slapen. Na lang nadenken hebben we besloten om de gok te wagen en een auto te kopen. Hopelijk kunnen we hem aan het eind van de rit weer verkopen en zijn we zo een heel stuk goedkoper uit dan wanneer we zouden huren. En laten we nou net heel veel verstand hebben van oude auto’s, dus een goed exemplaar kopen moet voor ons geen probleem zijn. Ahum ja. We gaan naar de Backpacker Car Market, een onafhankelijke garage waar backpackers hun auto’s te koop aanbieden. Echt veel aanbod is er niet (voornamelijk Israëliërs en die vertrouwen we voor geen cent), maar we worden meteen verliefd (fout!) op een chique van van een Duits stel. Een Toyota, en die heeft mijn vader ook, dus dat moet goed zijn. We testen het matras, rijden een stukje, planken de heuvel op, laten een mechanical check doen, onderhandelen als bazen, laten een legal check doen, doen wat benodigde reparaties en uiteindelijk zijn we na een paar dagen hangen in Christchurch trotse eigenaars van een hele auto. Wat een verantwoordelijkheid opeens voor twee arme reizigers. Wat is dat geluid?

IMG_7957
IMG_7958
IMG_9712
IMG_7968

We sturen onze aanwinst 300km zuidwaarts naar Dunedin, waar het emotionele weerzien met Miel en Ries plaatsvindt op de parkeerplaats van de lokale supermarkt. Hoe romantisch. We doen boodschappen en de dames kletsen bij. Ik stap bij Ries in de bus, die gek genoeg bar weinig te melden heeft na een paar maanden reizen. Gezellig is anders, maar goed, als de vrouwen het maar leuk hebben (geintje natuurlijk!). We komen uit in een prachtige baai waar we kamp opslaan, de BBQ aansteken, een koud biertje uit de koelbox pakken en het kampvuur aanmaken. Het leven is mooi! ’s Avonds moeten we per se met ze Yahtzeeën, want dat is zo’n leuk spel. En om het NOG spannender te maken doen ze dat om geld. Rare jongens. We doen maar alsof we het ook heel leuk vinden. Het is maar voor een paar dagen.

IMG_20140402_232356
IMG_7970

En wat hebben we het leuk. We rijden langs ruige kust helemaal naar het Zuiden waar we pinguïns kunnen spotten. De pinguïns zelf zijn helaas nog uit vissen, maar in de baai ernaast zien we gewoon dolfijnen zwemmen. En niet zomaar dolfijnen, nee, het zijn Hector dolfijnen, de kleinste dolfijntjes ter wereld. Ze zwemmen heen en weer op een paar meter afstand. Als de golven goed zijn surfen ze erin mee en springen er aan de achterkant weer uit. Echt onwijs gaaf om te zien, zeker omdat we zo goed als de enigen zijn op het strand. Een Duitser gaat met z’n surfboard de zee in, maar volgens onze buurman is er 4 dagen geleden nog een surfer te grazen genomen door een Great White in deze baai. Ik sla even over. Vanaf de kant is het ook hartstikke leuk.

IMG_8046
IMG_7993
IMG_20140402_230648
IMG_20140402_230501

We overnachten bij Lake Monowai waar nog een close encounter op het programma staat met een andere bekende diersoort in Nieuw Zeeland; de sandfly. Kleine vliegjes die aan je blijven plakken en je bijten. Snel maken we het eten klaar, genieten van een schitterende zonsondergang en stappen de bus in voor weer een avondje Yahtzee! He wat gezellig. Nu al mijn nieuwe favoriete reisspel. ’s Ochtends ontbijten we met sandflies, wandelen een stukje en gaan weer op avontuur.

IMG_20140402_230759
IMG_8063
IMG_8086
IMG_20140402_231136

We lunchen bij een prachtig meer en rijden door naar onze laatste nacht samen op weer een fantastische camping.

IMG_8114
IMG_8123
IMG_20140402_231912

Kamperen doen we op de DOC (soort natuurbescherming) campings. Basic maar goedkoop, en je komt op de meest waanzinnige plekjes. We sluiten af met een grandioos kampvuur verzorgd door de mannen en een BBQ, uiteraard ook verzorgd door de mannen. Zo hebben de mannen tenminste wat om handen en hebben de vrouwen het hopelijk leuk. Nog maar 1 avondje Yathzeeen en dan moeten we helaas alweer afscheid nemen. Uiteindelijk was het toch nog best gezellig.

IMG_20140402_232713
IMG_8171
IMG_20140402_233423
IMG_20140402_232853

We zijn nu aan de andere kant van Zuidereiland en mogen weer helemaal terug naar Christchurch om Irene d’r halve familie (moeder Lydi, broer Martin en zus Astrid) van het vliegveld te halen. Feest!! En zenuwen! De schoonfamilie komt.

Laat een berichtje achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s