Let’s Go To The Wall

wpid-IMG_0220.JPG
Een van de dingen in China die tot nu toe het meeste indruk op ons heeft gemaakt is toch wel de Chinese Muur. Iedereen kan wel een muurtje metselen, maar deze is zo gigantisch dat je lastig een voorstelling kunt maken van hoe deze er ooit is gekomen. Om het Chinese Rijk te kunnen beschermen moest hij ook over de bergtoppen gaan, wat het extra spectaculair maakt.

In de buurt van Beijing kun je De Muur op een aantal plekken beklimmen. Letterlijk beklimmen. Het is niet echt een ontspannen wandeling. Zeker niet in Jinshanling, de plek waar wij hem doen.  Eigenlijk willen we van Jinshanling naar Simatai lopen. Dit is het meest ruige en onaangetaste stukje Muur (hiermee ook meteen het minst toeristisch), maar Simatai is al een tijdje dicht vanwege reconstructies. In Jinshanling komen we ook geen mens tegen. Nou ja, vier Duitsers met bovengemiddeld postuur. Die lopen we er wel uit. Onderweg komen we misschien twintig toeristen tegen. Lucky us, again! Check de foto’s.

wpid-IMG_0183.JPG
wpid-IMG_0184.JPG
wpid-IMG_0188.JPG
wpid-IMG_0191.JPG
wpid-IMG_0196.JPG
wpid-IMG_0203.JPG
wpid-IMG_0199.JPG
wpid-IMG_0209.JPG

7 thoughts on “Let’s Go To The Wall

  1. Wow, super gaaf! Volgens mij is dit wel dezelfde plek als waar wij zijn geweest alleen toen was het heel erg mistig en liepen er overal toeristen vanwege de Olympische spelen. Dus zulke mooie plaatjes van deze bijzondere muur hebben wij helaas niet kunnen maken. Lucky you :)

Laat een berichtje achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s